11-07-2012

Fakânsjeresept

It liket noch op fleanen mei it waar mar it is hast safier; simmerfakânsje. Foar de minsken dy 't it oandoare om nei de kamping ha ik wol in fakânsjeresept.


Wy hiene jierren in allinichgeande (skoan)sus en dy kaam dan yn de fakânsje faaks in wiekein of in dei by ús op de kamping. In bytsje ôfhinklik fan wêr 't wy sieten fansels. En it idee ûntstie dat sy dan ek ien fan dy dagen it iten dwaan soe. Thús gong se wakker op syk nei in maklik en lekker resept en dat makke se dan op  it kampinggassteltsje. It wie net sa maklik om in goed resept te finen want wy hawwe der ien by dy 't lang net alles lekker fynt. Mar dit resept út 2008 is goed yn de smaak fallen en wy ite it no thús ek gauris as we hurd moatte. De sus hat ûndertusken in leuke fint troffen (dus reageare hoecht net, mannen :-) mar komt wol wer in wiekein by ús op de kamping. Ik tink dat se no alwer op syk is nei it resept foar dizze simmer. 






Foar jim hjir it resept, wy neame it Bonenschotel Hittina.


Nedich foar 6 persoanen:
250 gram riis
400 gram (krûde) gehak
Grutte pot 'bonenschotel mexicaans' fan Hak
Blikje kidney beans (255 g)
Lyts blikje ananasstikjes
Nacho sjips
Raspe tsiis


Sied de riis sa as op it pak stiet. Bak it gehak rul en doch der ekstra krûden troch. Ik brûk meast piper en paprikapoeier. Doch de pot 'bonenschotel mexicaans' en de kidney beane derby. Ek it blikje ananas MEI it sop giet der hielendal troch. As it goed waarm is = it klear. 
Servearje it mei de riis, de nacho sjips en in skaaltsje raspe tsiis. Mei lytse bern is it lekker om de appelsmots by te jaan. Lekker ite mei P.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten