07-10-2012

Bastogne/kerseneigesetsje

We ha krekt waarm iten en ik hie it neigesetsje klear makke wêr 't ien fan de bern hieltiten al sa 'n sin oan hie. It soe hast noch oer gean want de slagrjemme wie oer datum. Mar ik ha de man eefkes rûke litten en as hy seit dat it goed is dan kinne we it mei in gerêst hert ite. 



It is in resept foar seis persoanen en wy binne hjir mei syn fiven. It waard hast noch slaanderij om it lêste protsje dat wy hawwe as heit en mem mar sein dat wy al sêd wiene (al hiene wy ek noch graach in twadde kear opskept). Koene se it mei harren trijen diele. Dat seit wol hoe lekker as it is :-)

It resept:
200 ml slagrjemme
70 gram sûker
200 ml kwark
1/2 pak Bastognekoeken
1/2 of lytse pot kersen

Doch de kersen yn de gatsjepanne en lit se útlekke. Klopje de slagrjemme stiif mei de sûker. Skep de kwark  troch de slagremme mei in grutte leppel. Ferkrommelje de Bastognekoeken yn in ôfdroegersdoek. Mei de hannen slaan of dy lekker útlibje mei de daairôle. Doch de krommels ek troch it slagjremme/kwarkmingsel en dernei de útlekte kersen. Set it eefkes yn de kuolkast en ast it yn de skaaltsjes dochst dan makkest it moai ôf mei in kers en noch in ferkrommele koekje.  


Lekker ite mei P.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten