06-10-2013

Appelsmotskeek

Fan 'e wike ha ik betocht om alle resepten út it boek 'Appeltaart' fan Janneke Philippi dit hjerst/winterskoft te meitsjen. En guon fan dy resepten sil ik hjir mei jimme diele. By dit resept stiet dat it in lichte keek is foar minsken mei in laktose yntolerânsje mar ek poer geskikt foar de freondin dy 't op dieet is of foar it gefal myn eigen feestjurk te strak sit. No ha ik de feestjurk al in skoft net oan hân mar dat soe samar ris kinne. Yn dizze keek brûkst hielendal gjin bûter. It is in lytse keek en bakst 'm yn in foarm fan 20 sentimeter. Om't ik de foarm ek net ynfetsje woe ha ik der bakpapier yn lein. Eefkes 50 - 55 menuten yn de ûne, ôfkuolje en dan lekker opite.
De keek is sêft en elastysk en de smaak is ferhipte goed foar in keek sûnder bûter. Ik ha 'm makke mei smots út in potsje (lekker maklik) mar it resept is mei sels makke smots.


Ik jou jim hjir it resept dan kinne jim sels mar oan it bakken, it is er de tiid wer foar.

1 grutte hânappel
175 gram sûker 
3 aaien
150 gram selsrizend bakmoal

Skyl en snij de appel yn blokjes. Sied de blokjes mei ien leppel wetter en 25 gram sûker oant it smodzig is en set dan de staafmikser derop. Lit it goed ôfkuolje.
Ferwaarmje de ûne op 180 graden. Klopje de aaien mei 150 gram sûker oant it in ljochtgiele rjemmige krême is. De helte fan de bakmoal der troch spatelje en dan de helte fan de smots en dit fansels nochris oant it allegear troch mekoar mjukst is. De keek sa 'n 50 menuten yn de ûne bakke, in kertier ôfkuolje litte yn de foarm en dernei op in roaster.

Oanfolling: ast appelsmots út in potsje brûkst nimst 125 gram smots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten