18-10-2013

Appelroaskes

Hjoed frege ik op twitter wat ik ris meitsje soe mei appel en dat tips wolkom wiene. Ik krige in hiele leuke reaksje oer appelroaskes. Mei foto's mar sûnder resept. Wat soe in minske kreatyf wêze moatte sûnder google, no hoecht dat net want in resept wie samar fûn. En it wie ek wol handich want it blykt dat je de appelskyfkes earst efkes siede moatte. Sa makkest de roaskes.

Do nimst in stik of 6 blêddaai lapkes en dy litst ûnttaaie. Undertusken skylst twa hânappels en dochst se yn fjouweren en it klokhús derút. Dan snijst se yn skyfkes en dy siedst yn in lyts laagje wetter in menuut as 5-10. Dat hinget fansels fan de appel ôf, do moast der mar by bliuwe want oars kin it samar smots wurde. Dan is der fansels noch neat wei, dochst der in bytsje sûker troch en hast in skaaltsje appelsmots. 

Mar hawar, we geane der fanút dat it gewoan slagget en do hast dan sachte appelskyfkes. Dochst wat wytmoal op dyn wurkplak/oanrjocht en dan leist de plakjes blêddaai op mekoar. Mei de daairôle makkest der in grutte fjouwerkante lape fan. Dat besmare mei in kwastke mei molke en dan in mingsel fan sûker en kaniel deroer struie. 

De lape dernei yn stroken snije en op sa'n strook in pear appelskiven lizze en de boel foarsichtich oprôlje. Ik ha se yn in rûn, plat bakblik setten en der noch wat sûker/kanielguod oer struit. Doe yn de ûne op sa'n 220 graden en dan sa'n 25 menuten bakke.


No hie ik ek al boere-appelkeek bakt en dus hiene we al wat by de tee en kofje. Om 't ik al hiel lang net in neigesetsje makke hie, ha 'k dat der mar fan betocht. Ik ha in doaze lekker fanylje-iis helle en wat sûkelarjesaus. 'k Ha in moaie skep iis op it skaaltsje lein, in bytsje saus der oer, it appelroaske derneist en ôfmakke mei wat poeiersûker. En sis no sels, dit soe net misstean yn in restaurant. Lekker ite.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten