17-02-2013

In soart fan wentelteefjes mar dan oars

In pear wike lyn op in moaie winterse snein wie ik mei in freondin te kuierjen en samar midden op ús rûte bedarren wy yn Noflik Easterein. Lekker waarme poeiermolke drinke mei wat lekkers derby.
Ynienen sjocht myn freondin in pear âlde Libelles lizzen. We pakke se derby, nimme noch in poeiermolke en ha in protte wille mei dizze blêden. Mar wy komme der ek efter dat froulju fan dy tiid deselde dingen wichtich fûnen as wy no. Sjippe foar in sêfte hûd, it bêste himmelguod, tips foar de húsfrou en noch folle mear nijsgjirrige dingen. Der stiene allinich wat mear patroanen yn fan festen, jurkjes en sels in breiden swimpak. Oars moast der sels mar ris hinne. De Libelles lizze der grif noch wol.

Yn ien fan de Libelles (neffens my út 1959) stie in resept foar Beschuitkoekjes, ik neam se Bakkoeken. Ik krige in bryfke fan de leuke frou yn de bestjinning en in pen en koe sa it resept mei nei hûs nimme. Ik ha it op it prikboerd hongen en eins wie ik it in bytsje fergetten oant hjoed. Sakrekt ha ik it resept makke en it wie lekker. In soart fan wentelteefjes mar dan oars. Ik diel it resept hjir mei jim, dan kinne jim it ek ris meitsje.

Resept foar 4 persoanen

Do hast 4 bakken (beskúten). Dochst 1 aai, 4 leppels molke, 2 leppels sûker, 1 teeleppel kaniel en 1 leppel custard yn in skaal en kloppest it goed los. Dan leist de 4 bakken deryn te wjekjen, op syn minst 10 menuten. Dernei bakst se foarsichtich yn in bytsje bûter yn de koekepanne oant te lekker brún en net mear smodzich binne. It gas net te fûl want dan brâne se samar oan, sa as myn earste 2 ;-). 


Ik ha se mei in bytsje sûker iten mar de Libelle jout ek noch de tip om der fanylje-saus, appelsmots of kaniel by te jaan. Jim moatte it mar ris besykje. 

1 opmerking:

  1. Dit sjocht der tige lekker ut. Leuk om yn dizze fekansje ris efkes ut te prebearjen.

    BeantwoordenVerwijderen