27-02-2013

Hjouwermoutpankoeken

Ferline wike kamen se foarby op twitter, dizze hjouwermoutpankoeken. En by in tige sûn akkount fan @Goedelijn dat ik tocht dy wol ik ek ite. Ik ha it resept frege en krigen en hjoed wie it dan safier. Om kertier foar tolven kaam ik der achter dat ik noch gjin bôle helle hie en ek gjin nocht om dat hurd noch te dwaan. Mar ik hie wol hjouwermout yn it kastke en de rest fan de ingrediïnten. Om tolve oere sette ik de nije pankoekspanne fan de hurdfytser op it fjoer en ha 'k seis grutte pankoeken bakt. Se wiene op foardat ik der erch yn hie en dus gjin foto.

It iene bern hie dochs leaver 'gewoane' pankoeken, it oare bern fûn se och sa lekker. Se smakken my bêst en ik meitsje se grif wer ris. It moaie is dat se troch de hjouwermout soargje dat dyn bloedsûkerspegel yn balâns bliuwt. En ik ha de hiele middei noch net ferlet hân fan oar iten.

Wolst se ek in kear meitsje dan is hjir it resept foar tolve lytse of seis grutte pankoeken.

125 gram hjouwermout 10 menuten yn 450 ml (soja)molke weakje. Dan 1 aai, 60 gram wytmoal, 1 teeleppel bakpoeier, 25 gram sûker, 2 ytleppels (oliif)oalje en in heale teeleppel sâlt der troch riede. Bak se yn in menút as 3/4 brún en hâld se lekker tin dan binne se it lekkerst. Ite mei sjem, brúne sûker, farsk fruit of huning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten