02-01-2013

Alvestêdebrokken

It is alwer in skoft lyn dat ik in appeltaartbestelling hie fan immen dy 't in streekje foar hat. Oare minsken moatte de taart ophelje, by har ha ik 'm besoarge. Mar dat hat dan ek wat opsmiten, ik krige kofje en doe 't ik letter de bakfoarm werom krige siet der in resept yn fan Elfstedenbrokken. Sy hie it resept ek wer fan in oar en oan de namme te sjen is it in dûmnysmefrou. Ik ha gauris wat oer de âlvestêdebrokken op twitter setten. De iene kear bakte ik se mei ljochtbrúne bastertsûker, de oare kear mei donkerbrúne. De iene kear hie ik studintehaver kocht, de oare kear gewoan rezinen en losse nuten. En ik hie tasein it resept in kear mei jim te dielen. It like my no in moaie tiid om dat te dwaan. As jim noch krystfakânsje hawwe is der miskien wol tiid om dit resept in kear te meitsjen.

Wat hast nedich: 

250 gram selsriizjend bakmoal (of 150 gram wyt moal, 100 gram grouwetenmoal en 1 tl. bakpoeier)
150 gram hjouwermout
200 gram brúne bastertsûker
200 gram raande bûter
1 aai
4 of 5 appels
sekje studintehaver
kaniel
bakblik of bakplaat fan 28 cm trochsneed


Hoe makkest de brokken:

  • Ming it moal, de hjouwermout en de sûker troch mekoar.
  • Rier de raande bûter en it aai der ek troch
  • Doch dit kleverige daai yn de bakfoarm
  • Dan de rezinen der oer hinne ferdiele
  • Raspje de appels en ferdiel dit dêr wer oer
  • Brek dan de nuten yn stikjes en strui de stikjes oer de appel
  • Dan (nei smaak) de kaniel der oer struie
  • Bak de brokken yn 1 oere en in kertier yn in foarferwaarme ûne op 140 graden
  • Lit it ôfkuolje en snij it yn brokken.
Der mar lekker fan ite, soe ik sizze. Om't net elts in wurdboek by de hân hat hjir in oersetting fan twa wurden dy 't brûkt binne yn it resept.

grouwetenmoal = volkorenmeel
hjouwermout = havermout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten