25-05-2013

Rjêmme mei rabarber-framboazesmots

It waard heech tiid foar in nij neigesetsje. Fansels mei rabarber want it is no de tiid en dan moat it ek wurde. We hawwe eefkes foarpreaun en it smakke tige by tige. Dêrom ek daliks mar it resept foar jim.



Foar 4/5 persoanen hast nedich:

500 gram rabarber
2 el reidsûker
200 gram framboazen 
200 ml slachrjemme
2 el framboaze limonade
4/5 kanielbiskwytsjes


Sied de rabarber mei de sûker sa 'n 15 menuten sûnder deksel op de panne. Rier dernei de framboazen der troch en lit it ôfkuolje. Klopje dan de slachrjemme mei de framboazelimonade net al te tsjok. Skep de smots yn glêzen en krommelje der in kanielbiskwytsje oer. Ik ha se yn in plestik pûdsje dien en doe stikken slein met de daairôle. Dan skepst der noch in grutte lepfol framboazerjemme oer. Lekker ite.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten