Omdat er vanuit het verre Limburg een verzoek kwam voor deze taart en het niet handig is via thuisafgehaald zet ik het recept op mijn blog zodat jullie er allemaal mee aan de slag kunnen. En daarom ook in het Nederlands :-) Eigenlijk iedereen lust deze taart maar vooral kinderen vinden hem heerlijk. Hier onder het recept zoals ik het gekregen heb. Maak vooral eerst eens een half proeftaartje om te kijken hoe het met jou koekjes, smaak en smeerbaarheid zit.
Nodig:
Puur chocolade hagelslag (ik gebruik de meest rechtse)
Klein half pond donkerbruine basterdsuiker
Koffie (ongeveer 4 kopjes)
Pakje roomboter op kamertemperatuur
Brusselse kermiskoekjes (koekjes met kokos en suiker erop)
Zet hele sterke koffie of espresso en laat dit afkoelen. Mix de boter met de suiker en voeg er een beetje koffie bij zodat het een romige massa wordt die goed smeerbaar is. Leg een bodem van in de koffie gedoopte koekjes. Ik maak hem meestal 4 bij 3, dan heb je 12 stukken taart.
Smeer het botermengsel op de koekjes en leg daarna weer een laag koekjes gedrenkt in koffie. Ga zo door tot vijf lagen, besmeer daarna de bovenkant met de laatste botercreme. Maak het geheel af door het te bestrooien met hagelslag. Zet hem in de koelkast of kelder en laat de taart een nachtje op smaak komen.
Ik wens je veel succes met dit recept en laat eens horen hoe het geworden is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten