28-12-2014

Broodpudding

Voor de kerst had ik beloofd dat ik zou komen met een recept voor broodpudding. En voor de mensen die nu afhaken omdat pudding hen doet denken aan puddingvellen, die kan ik gerust stellen: er komt geen vel aan te pas.
Deze broodpudding is voor ongeveer 8 personen en ik maak hem met appel. 
Je hebt nodig: 4 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker en 250 gram (volle) melk.


Klop met een mixer de dooiers en de beide suikers tot een romige crême en schenk dan al mixend de melk erbij.
Snij van brood dat je over hebt (ongeveer 6 sneden) driehoekjes en zet ze dakpansgewijs in je licht ingevette bakblik of ovenschaal. Het maakt niks uit wat voor brood, krentenbrood, suikerbrood, stokbrood enz. het kan allemaal. 



Schil 1 grote appel, doe hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij hem dan in schijfjes. Stop deze schijfjes tussen de brood sneetjes. Schenk dan het eier/melkmengsel over het brood in de schaal. Druk het brood even goed aan zodat het vocht goed opgenomen wordt. 
Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Zodra de oven warm genoeg is zet je de broodpudding er in en afhankelijk van je oven duurt het ongeveer 20 - 25 minuten tot de broodpudding gaar en goudbruin is.
Strooi eventueel wat poedersuiker over de pudding voor je hem serveert. 
Smakelijk, lekker ite.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten