Deze broodpudding is voor ongeveer 8 personen en ik maak hem met appel.
Je hebt nodig: 4 eierdooiers, 4 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker en 250 gram (volle) melk.
Klop met een mixer de dooiers en de beide suikers tot een romige crême en schenk dan al mixend de melk erbij.
Snij van brood dat je over hebt (ongeveer 6 sneden) driehoekjes en zet ze dakpansgewijs in je licht ingevette bakblik of ovenschaal. Het maakt niks uit wat voor brood, krentenbrood, suikerbrood, stokbrood enz. het kan allemaal.
Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Zodra de oven warm genoeg is zet je de broodpudding er in en afhankelijk van je oven duurt het ongeveer 20 - 25 minuten tot de broodpudding gaar en goudbruin is.
Strooi eventueel wat poedersuiker over de pudding voor je hem serveert.
Smakelijk, lekker ite.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten