Dit resept ha ik foarich jier út it tiidskrift Landleven helle.
Foar de krommellaach
60 gram kâlde bûter
60 gram wytmoal
40 gram sûker
snufke sâlt
Foar de rabarberlaach
250 gram rabarber
50 gram sûker
Foar de cake
150 gram wytmoal
1,5 tl bakpoeier
snufke sâlt
100 gram bûter op keamertemperatuer
100 gram sûker
heale tl sinesappelrasp
1 yl farsk parst sinesappelsop
2 aaien
125 gram soere rjemme
Waarmje de ûne op 175 graden foar. Meitsje de krommellaach troch it mei de fingers goed troch mekoar te mingen oant it krommels binne. Set it dan eefkes yn de kelder of kuolkast.
Fetsje de taartboaiem yn mei bûter. Ming de wosken en yn grutte stikken snijde rabarber mei de sûker en ferdiel dit op de boaiem fan de taartfoarm.
Seef boppe in kom de wytmoal, de bakpoeier en it sâlt. Doch yn in oare kom de bûter en de sûker en miks it oant it sacht is. Doch dan de rasp en it sinesappelsop derby en goed troch mekoar. Dan ien foar ien de aaien oant se goed opnommen binne. Dernei yn trije kear it wytmoalmingsel derby en dan de soere rjemme. Jit dit cakebeslach oer de rabarber en stryk it glêd. Helje dan de krommels wer foar it ljocht en griem dat der wat oerhinne. Bak de taart dan sa 'n sechstich minuten yn de ûne. Lit 'm in heal oere ôfkuolje en draai him dan om op in grutte skaal en lit fierder ôfkuolje. Ik soe sizze, genietsje derfan by in kopke tee yn de tún en yn it sintsje dan is it hielendal in feest.
Ik doch in stik bakpapier ûnder yn de bakfoarm want rabarber docht nochal in oanslach op de foarm. Ik brûk ek hieltyd deselde foarm foar rabarbertaart en as de rabarber op is dan goai ik de foarm yn it jiskefet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten