Wy hawwe hjoed lekker bûten iten en hiene klikjedei dus koe der wol in lekker neigesetsje komme. Der is net ien stikje oerbleaun sa lekker wie de taart. We ha hjoed ek in útfanhúzer dy 't lang net altyd alles lekker fynt mar hjir hat er 2 stikken fan hân. Lekker mei slachrjemme.
Foar wa 't de Libelle net hat is hjir it resept:
Foar de boaiem:
6 plakjes boerebûterblêddaai
1 yl wytmoal
1 aai
3/4 yl sûker
Folling:
250 gr mascarpone
2 sekjes fanillesûker
siedsjes fan 1 fanillestokje
500 gram read fruit
munt of basilikumblêdsjes en poeiersûker
Ferwaarmje de ûne op 175/180 graden. Stappelje it blêddaai, strui wat wytmoal op dyn wurkblêd en rôlje der in moaie lape fan. Bytsje bijsnije, bestrike mei klutst aai en mei in foarke der gatsjes yn prikke. Dan de sûker der oer struie en dan op in stik bakpapier op de bakplaat de ûne yn. In menuut as 25/30.
Ofkuolje litte en dan de folling meitsje. Klopje de mascarpone mei de sekjes fanillesûker en de siedsjes fan 1 fanillestokje troch mekoar. Stryk dat oer de ôfkuolle boaiem. Ferdiel dan de reade fruchten oer de taart en lekker ite. Ofmeitsje mei poeiersûker en blêdsjes
Ziet er lekker en makkelijk uit: ga ik ook proberen!
BeantwoordenVerwijderenMmm! Die ziet er heel smakelijk uit! :) Je zou hem haast alleen al leuk vinden vanwege de Friese benaming van het bladerdeeg! :D
BeantwoordenVerwijderen