Mini-tarte tatins
Ik sil der net in protte wurden oan smoarch meitsje want it is mar in hiel simpel resept. Do skylst twa lytse appels yn mini-blokjes en dy skepst om mei oardel leppel sûker. Yntusken hast 3 plakjes blêddaai ûnttaaie litten en yn fjouweren dien. Skep de appelstikjes yn in lytse muffin foarm en lis der in daailapke oerhinne. Goed nei binnen teare, in pear gatsjes deryn prikke, bestrike mei in bytsje molke en rûgelje der noch wat sûker oer ast dat lekker fynst. Dan sa'n tweintich menuten yn de ûne op 200 graden en de mini-tarte tatins binne klear.
In pear menuten ôfkuolje litte en dan mei in mes lâns de râne los meitsje en omkeare op in skaal. Kinst se mei wat gember-rjemme jaan.
Dat makkest sa: 200 ml crême-fraiche los riere mei twa ytleppels gembersjerp. Lit it dy lekker smeitsje. Dit resept komt ek wer út 'Appeltaart' fan Janneke Philippi.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten