Do nimst in stik of 6 blêddaai lapkes en dy litst ûnttaaie. Undertusken skylst twa hânappels en dochst se yn fjouweren en it klokhús derút. Dan snijst se yn skyfkes en dy siedst yn in lyts laagje wetter in menuut as 5-10. Dat hinget fansels fan de appel ôf, do moast der mar by bliuwe want oars kin it samar smots wurde. Dan is der fansels noch neat wei, dochst der in bytsje sûker troch en hast in skaaltsje appelsmots.
Mar hawar, we geane der fanút dat it gewoan slagget en do hast dan sachte appelskyfkes. Dochst wat wytmoal op dyn wurkplak/oanrjocht en dan leist de plakjes blêddaai op mekoar. Mei de daairôle makkest der in grutte fjouwerkante lape fan. Dat besmare mei in kwastke mei molke en dan in mingsel fan sûker en kaniel deroer struie.
De lape dernei yn stroken snije en op sa'n strook in pear appelskiven lizze en de boel foarsichtich oprôlje. Ik ha se yn in rûn, plat bakblik setten en der noch wat sûker/kanielguod oer struit. Doe yn de ûne op sa'n 220 graden en dan sa'n 25 menuten bakke.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten